בית‏ > ‏

חדר אוכל


את חדר האוכל מפעילה חברת קייטרינג, בעלת תעודת כשרות, שעובדת כבר הרבה שנים עם החווה ומספקת את שירותי המזון הן בשיגרה והן בחגים, טיולים ואירועים מיוחדים. מדי יום  מתקיימות 4 ארוחות סדירות בחדר האוכל (ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, ארוחת ארבע וארוחת ערב). בכל ארוחה, למעט ארוחת ארבע, מוגש האוכל במזנון חופשי, כך שכל חניך יכול  לקחת את כמויות האוכל הרצויות והמתאימות לו. בשגרה, ארוחות הבוקר והערב הן חלביות, וארוחות צהריים הן בשריות, כאשר בכל ארוחה יש לפחות שתי מנות עיקריות לבחירה. כמו כן, תמיד, לצד המנות הבשריות, ניתן לבחור במנה צמחונית.


חדר האוכל משמש לא רק כמקום בו סועדים החניכים, אלא גם כמקום מפגש של המדריך עם החניכים, על מנת לאפשר שליטה ופיקוח טובים יותר על הקבוצה. זמן הארוחות הוא זמן נח עבור המדריך על מנת להעביר הודעות חשובות לקבוצה על המשך הפעילות, לשמוע האם יש בקשות או בעיות מצד החניכים וכמובן לוודא שכל החניכים אוכלים כמו שצריך.




שעות הארוחות בפנימיה:

ארוחת בוקר:


06:45 עד 07:45 אוכלים במתחם החברה.

ארוחת צהריים:


משמרת 1 12:20-12:55 שעה 6


משמרת 2 12:55-13:30 שעה 7


משמרת 3 13:30-14:05 שעה 8

ארוחת מנחה:


15:45

ארוחת ערב:


18:30 שכבה צעירה


18:45 שכבה בוגרת

ארוחת ערב יום ה'


18:00 שכבה צעירה


18:15 שכבה בוגרת




תורני חברה בחדר אוכל

תורנות החברה היא באחריות צוות הקבוצה ובביצוע חניכי הקבוצה.


על אנשי הצוות לרכז לכל ארוחה (ארוחות בוקר וערב) תורנים על פי גודל הקבוצה - רצוי לפחות 3 תורנים.


יש לפרסם על לוח מודעות בבניין את רשימת התורנים לאותו שבוע וכמו כן שתהיה רשימה לכל החודש (כשהעתק מהרשימה מתויק אצל אנשי הצוות לביקורת כדי שלא לחזור על אותם 


חניכים שלא כסדר).


איש הצוות שעובד באותה ארוחה יישאר עם החניכים התורנים עד לסיום תפקידם.

הפעולות שעל תורני הקבוצה לבצע בחדר האוכל

1. החניכים התורנים אחראים לביצוע התורנות של כל הקבוצה.


2. התורנים ינקו את השולחנות עם סמרטוט ומים וסבון וכמו כן את הכיסאות.


3. התורנים יפנו שאריות ואשפה מהרצפה, מאדני החלונות ומכל האזור בו אכלו.


4. בארוחת בוקר ירימו את הכיסאות על השולחנות.


5. בארוחת צהריים ביום ו' יפונו הכלים אל עגלות הפינוי ומשם בצורה מרוכזת אל המדיח.


6. בארוחות חג ושבת יפנו את הכלים אל עגלות פינוי, שיפונו ע"פ הסדר.



תורנות כללית בחדר אוכל

  •  ארוחת בוקר - באחריות וביצוע חדר האוכל
  •  ארוחת צהרים - חדר אוכל
  •  ארוחת מנחה - סבב של כל חניכי החווה
  •  ארוחת ערב - סבב של כל חניכי החווה



הפעולות שעל התורנים הכלליים לבצע בחדר האוכל

  •  איש הצוות יודיע לאחראי/ת חדר האוכל מי התורנים וביחד עימו יחלק את החניכים למטלות.
  •  ליד המדיח יוצבו החניכים ליד האזור שמפנים את הכלים המלוכלכים כמו כן, על החניכים לבצע פוליש של כל הכלים בכל תורנות. כמובן שבאם הארוחה היא ארוחת חג וכדומה יש לתגבר בתורנים.
  •  יש לטאטא את חדר האוכל ולשטוף את הרצפה.
  •  לעזור בפינוי פחי האשפה לדחסנית האשפה.
  •  עזרה לאחראי/ת חדר האוכל בהכנות לארוחה הבאה.
  • כל צוות ההדרכה אוכל בחדר האוכל היות והארוחה היא חלק בלתי נפרד וחלק חשוב בעבודת ההדרכה. זאת, כדי להקנות לחניכים הרגלי אכילה בצורה אסתטית, נקייה, מסודרת ומאורגנת, תוך שמירת השקט בחדר האוכל ושמירת הציוד.   


התורנות כוללת הכנה וניקיון חדר האוכל לקראת האירוע, הגשת המזון, פינוי וניקיון כולל פינוי שולחנות של אורחים, החזרת חדר אוכל למצבו הרגיל. קבוצה תורנית של אותו יום, מצטרפת 


במידת הצורך לתורנות. תורנות אירועים מיוחדים אירועי פורים: * הכנת חדר אוכל לדיסקו: קבוצת איתן * פינוי אחרי הדיסקו: קבוצת גליל אירועי סיום י"ב ושבת מסיימת * באחריות שכבת


 יא' כל תורנות כללית  מלווה ע"י איש הצוות של הקבוצה.